Werkdrukbalans ® voor de zorg


VVT

De Werkdrukbalans ® is een aanpak en een gereedschapskist waarmee u de planning van uw personele en zorgorganisatie kunt doorlichten en die u een basis geeft voor overleg en dialoog in uw organisatie. De Werkdrukbalans ® verbindt de “harde”  met de “zachte”  kant van werkdruk en de planning van zorg met de inzet van medewerkers. U werkt met een zorgvuldige, evidence based aanpak, die ruim aandacht besteedt aan de vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers.

 

Aansluiting bij de arbocatalogus VVT

De Werkdrukbalans ® voor de zorg sluit aan bij de aanpak en instrumenten uit de arbocatalogus VVT, die door AdMova zijn ontwikkeld.

 

Werkdrukbalans_AdMova

Daarbij staan de specifieke belangen, wensen en mogelijkheden van verschillende groepen medewerkers centraal: de uitvoerende medewerkers, de teamleiders, de managers (de driehoek zorgmanager, HEAD, P&O/HR-manager.

Focus Werkdruk en Energie

De medewerkers op de werkvloer staan centraal bij de beleving van werkdruk en het goed leren omgaan met de eigen werkdruk- en energiebalans. Een handig en praktisch hulpmiddel daarbij zijn de Focus Werkdruk en Energie! kaartjes uit de arbocatalogus. We bieden korte workshops van 2 uur aan voor medewerkers en teamleiders om deze kaartjes in de eigen situatie goed, geborgd en handig toe te passen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Meer informatie over een verantwoorde Werkdrukbalans voor de zorg vindt u in de flyer.